ÇETİN, uzun yıllardır Tuzla'da aktif olarak siyaset yaparak, ilçenin sorunlarına çözüm üretme noktasında önemli çalışmalar gerçekleştirdi. Halkın içinden gelen ve halkın sorunlarını yakından takip eden ÇETİN, aday adaylığı başvurusu ile birlikte halkın teveccühünü kazanacağına inanıyor.
Ak Parti'nin vizyonu ve ilkeleri ile uyumlu bir şekilde çalışmalarını sürdüren ÇETİN, milletvekili aday adaylığı sürecinde de vatandaşın talep ve beklentilerine en iyi şekilde cevap vereceğine inanıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN’ın Türkiye Yüzyılı vizyonu ile projelerini hazırlayarak bu yolda her zaman Cumhurbaşkanımızın yanında olacağını belirten ÇETİN'in aday adaylığı başvurusu, büyük bir ilgi gördü. Halkın desteği ile birlikte, ÇETİN'in Ak Parti Milletvekili aday adaylığı süreci olumlu bir şekilde ilerleyecek gibi görünüyor.
Ramazan ÇETİN, adaylığını attığı twit ile duyurdu:
“14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan 28. Dönem Milletvekili genel seçimlerine katılmak ve adaylık başvurusunda bulunabilmek için Tuzla belediye başkanlığındaki görevimden bugün itibariyle ayrılmış bulunuyorum. “ dedi.
RAMAZAN ÇETİN KİMDİR?
Ramazan Çetin 1981 Beykoz’da dünyaya geldi. İlk, orta, lise tahsilini Tuzla’da tamamladıktan sonra Eskişehir Anadolu üniversitesi Medya ve iletişim bölümünden mezun oldu. Halen daha Sosyal medya yöneticiliği son sınıf öğrencisidir.
Siyaset hayatına Ak Parti Tuzla ilçe gençlik kolları yönetim kurulu üyesi olarak başladı. Sırasıyla Ak parti ilçe gençlik kolları teşkilat başlanlığı, Siyasi ve hukuk işleri başkanlığı, 2004-2008 yılları arası Ak parti Tuzla ilçe gençlik başkanlığı görevlerini yürüttü. 2008 yılında Orhanlı belde yönetim kurulu üyeliği yaptı. 2008 yılında Ak Parti il gençlik kolları kongresinde yönetim kurulu üyesi olarak seçildi. 2010 yılında Ak Parti Tuzla ilçe başkanlığı yönetim kurulu üyesi olarak siyasi hayatına devam etti.
2011 yılında Tuzla Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğünde memuriyet hayatına başladı. 7 yıl Özel kalem olarak görev aldı.
2018 -2023 yılları arasında Türkiye’nin en fonksiyonel Eğitim Parkının Tesis müdürlüğü görevini yürüttü.
14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan 28. Dönem Milletvekili genel seçimlerine katılmak ve adaylık başvurusunda bulunabilmek için Tuzla belediye başkanlığındaki görevlerinden ayrıldı. Evli ve bir kız babasıdır.