Erzurum Valisi Mustafa Çitfçi, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı’ya iade-i ziyarette bulundu.
Atatürk Üniversitesi gibi köklü ve çağdaş bir üniversitenin varlığının şehir için oldukça kıymetli olduğuna değinen Vali Çiftçi; hem üretmiş olduğu bilgiyi toplum yararına kullanıyor olmasının, hem de uygulamalı birimleri ile doğrudan sahada çalışmalar yürütmesinin Erzurum’un kalkınmasına önemli oranda katkı sağladığını söyledi. Göreve başladığı bu kısa süre içerisinde Atatürk Üniversitesinin kent için taşıdığı anlamı yakından hissettiğini belirten Vali Çiftçi; yurtları, sosyal tesisleri, sanatsal ve sportif faaliyetleri açısından öğrenci ile bütünleşen üniversite ile yeni dönemde de valilik olarak iş birliğinin güçlenerek devam edeceğini söyledi.

Vali Çiftçi: “Atatürk Üniversitesi ile Yakın Çalışma İçerisinde Olacağız”
“Üniversitelerin geleceğimizin teminatı gençlerimizi yarınlara hazırlayan ilim ve irfan yuvalarıdır” ifadelerini kullanan Vali Çiftçi: “Üniversiteler, gençleri sosyal açıdan da hayata hazırlamaktadır. Bu açıdan üniversiteler genel olarak bilimsel bilgi üreten ve yayan kuruluşlar olmalarının yanında, kalkınmanın da temel dinamiklerinden biridir. İlimizin kalkınma ve gelişmesi noktasında Valilik olarak üniversitemiz ile yakın çalışma içerisinde olacağız. Bu düşüncelerle, misafirperverliği için değerli Rektörümüz Prof. Dr. Ömer Çomaklı’ya teşekkür ediyor, şahsı nezdinde tüm akademik ve idari personel ile öğrencilerimize başarı ve kolaylıklar diliyorum” şeklinde konuştu.

Rektör Çomaklı: “Ortak Çalışmalar, Kurumlar Arası İletişimi Güçlendiriyor”
Yakın zamanda Erzurum’a atanan ve bu sebeple hayırlı olsun ziyaretinde bulundukları Vali Çiftçi’nin yapmış olduğu iade-i ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Çomaklı ise görüşme kapsamında Atatürk Üniversitesinin işleyişi ve yapmış olduğu çalışmalar ile hayata geçirmeyi planladığı projeler hakkında bilgi paylaşımında bulundu.
Yeni akademik dönemin başlamasıyla yaklaşık 70 bin örgün öğrencinin gelişiyle birlikte şehirde önemli bir hareketliliğin yaşandığını, bu nedenle üniversite olarak bilimsel, sosyal, kültürel ve sportif anlamda tüm hazırlıkların tamamlandığını aktaran Rektör Çomaklı, yıl boyunca iç ve dış paydaşlar ile ortak çalışmalar yürütüldüğünü belirterek bunun da kurumların birbirleri ile olan iletişimlerini güçlendirdiğini dile getirdi.
Yapılan ziyaretin hem Erzurum Valiliği hem de Atatürk Üniversitesi arasındaki uyum ve iş birliği açısından önemine vurgu yapan Çomaklı, gerçekleştirdiği ziyaret dolayısıyla Vali Çiftçi’ye teşekkür ederek, yeni görevinde kendisine tekrar başarı dileklerini iletti.
Kurumlar arası iş birliğinin artırılması ve yeni dönemde ortaklaşa yürütülebilecek projelere ilişkin görüş alışverişinde bulunulan görüşme, iyi niyet temennileriyle sona erdi.