Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı oturumlarının ikinci birleşiminde 2022 yılının faaliyet raporunun sunumunu gerçekleştirdi. Sunum sırasında önemli açıklamalarda bulunan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, kentsel dönüşümünün önemine bir kez daha dikkat çekerek, engel tanıyacak takatlerinin olmadığını belirtti. Başkan Yazıcı,” Bugüne kadar 8700 bağımsız birimi dönüştürdük. Pek çok sitede, kentsel dönüşüm konusunda oluşturulan kötü algı engelimiz, ayağımızda prangamız oldu. Bu engelin ve engellemelerin depremden sonra kalktığını görüyoruz” dedi.

Tuzla Belediye Meclisi’nin Nisan ayı oturumları Tuzla Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşen ikinci birleşim ile tamamlandı. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla Belediye Meclisi’nin ikinci oturumunda 2022 yılının faaliyet raporunun sunumunu gerçekleştirdi.  Sunum ardından yapılan oylamada Tuzla Belediyesi’nin 2022 yılı faaliyet raporu oy çokluğu ile mecliste kabul edildi. Başkan Yazıcı, sunun öncesi yaptığı konuşmada deprem bölgesinde yapılanlar ve kentsel dönüşüm çalışmaları üzerine önemli açıklamalarda bulundu.

“BELEDİYE HİZMETLERİMİZİ HEM TUZLA’DA HEM KIRIKHAN’DA AYNI ANDA YAPIYORUZ”

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı,” İnsanın neresi ağrıyorsa, canı ordadır derler. Bence bu söz ülkeler için de geçerli. Ülkenin neresinde bir sıkıntı varsa, milletçe canımız orda olur. 6 Şubat’tan itibaren, kalbimiz deprem bölgesi olan11 Şehrimizde atıyor. Tuzla halk olarak, belediye olarak, sivil toplum olarak hem burada hem deprem bölgesinde yaşıyor. Belediye hizmetlerimizi hem Tuzla’da hem Kırıkhan’da aynı anda yapıyoruz. Yaralar sarılıncaya, şehirlerimiz ihya oluncaya kadar aynı duyarlılıkla orada olmaya devam edeceğiz. Bu seferberlikte bize güç veren Tuzla sakinlerine, belediye meclisimize, kurum ve kuruluşlarımıza, hayırseverlere, çocuklarımıza, gençlerimize, büyüklerimize çok teşekkür ediyorum. Cenab-ı Allah bu milletin himmetini başımızdan eksik etmesin” dedi.

“DEPREM ŞEHİTLERİMİZİN EMANETÇİSİYİZ”

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı,” Deprem Fırtınası, yeryüzünün gördüğü en büyük doğal afet 6 Şubat Saat 04:17’de Kahramanmaraş Pazarcık’ta başladı. 50 Bin 96 vatandaşımız hayatını kaybetti. 107 bin 204 vatandaşımız yaralandı. Sayı olarak söylemek kolay çarpanı bu sayılar olan hayallerden, ümitlerden, sevgilerden, anneden, babadan, kardeşten, sevgiliden bahsediyoruz. Canını kaybedenlerin geriye bıraktığı insanlar bize emanet. Onların annesi, babası, kardeşi, dostu, biziz biz olacağız. Yaralanan kardeşlerimizin kaybettiği uzuvları, elleri, kolları, ayakları, gözleri biz olacağız. “Biz” deme hakkımız. Bu süreçte gösterdiğimiz dayanışma kadar var. Deprem bölgesinde ve Tuzlada gördüğüm, yaşadığım, şahit olduğum kadarıyla, bu hak en fazla bizim hakkımız, milletimizin hakkı. Madden ve manen depremzedelerimizin yanındayız, Deprem şehitlerimizin emanetçisiyiz” dedi.

“ARTIK ENGEL TANIYACAK TAKATİMİZ YOK. OLMAMALI”

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı,” Yaşadığımız deprem, İstanbul’un depremselliğini kafamıza çekiçle vurur gibi bir kez daha hatırlattı. Bilim insanları İstanbul depremi konusunda neredeyse ittifak halindeler.  Vakti konusunda bir bilinmezlik var. Lakin bu bilinmezliğin düzeyi; “Belki yarın belki yarından da yakın”. Bu bilinçle yıllardır kentsel dönüşüm yapıyoruz, Yapmaya çalışıyoruz. Çok çeşitli nedenlerle, çok çeşitli engellerimiz oldu. Ama artık engel tanıyacak takatimiz yok. Olmamalı. Bugüne kadar 8700 bağımsız birimi dönüştürdük. Pek çok sitede, kentsel dönüşüm konusunda oluşturulan kötü algı engelimiz, ayağımızda prangamız oldu. Bu engelin ve engellemelerin depremden sonra kalktığını görüyoruz. “ dedi

“ASIL MESELEMİZ DEPREMDİR, TUZLA’NIN DEPREME HAZIRLANMASIDIR”

Başkan Yazıcı,” Daha önce isteksiz hareket eden pek çok hak sahibi kentsel dönüşüm için belediyemize müracaat ediyor. Gönüllü, istekli, uyumlu bir kentsel dönüşüm için taleplerini bize iletiyorlar. Bu yöndeki bütün talepleri, gücümüzün bütün sınırlarını zorlayarak, Allah’ın izniyle ifa edeceğiz. Bu süreçte sizlerden bir istirhamım var. Kentsel Dönüşüm konusunda, özellikle muhalefet partilerimizden tam bir destek istiyorum. Görüşünüz, düşünceniz, öneriniz her ne varsa heybenizde, getirin istişare edelim, ortak aklı geliştirelim, ama lütfen Kentsel Dönüşüm üzerinden siyaset yapmayalım.  3 günlük dünya, Necip Fazıl’ın dediği gibi: “Bilmem nerde, ne zaman, saat kaçta? Tabutumun tahtası kim bilir hangi ağaçta?” Deprem de öyle. Bir olalım, hazır olalım. Başka yolu yok. Ancak asıl meselemiz depremdir, Tuzla’nın depreme hazırlanmasıdır. Bu hazırlık tam olmadıkça, bütün meseleler ayrıntıdır” dedi.