İletişim Başkanı Fahrettin Altun Türk seçmenin gizli oy ile ilk kez gerçek bir seçime katıldığı 14 Mayıs 1950 seçimlerinde CHP'nin yaşadığı hezimeti anlatan bir video paylaştı.

Muhalefetin sahiplendiği rakı reklamı

Partilerin yanı sıra bir rakı markası da hazırladığı reklamla gündeme oturdu. Cumhuriyetin 100. yılı için hazırlandığı öne sürülen reklam filminde, 14 Mayıs seçimlerine gönderme yapıldı. Kurguda, muhalefetin seçimi kazanması durumunda rakı içerek kutlama yapıldığı anlar, tartışmaların odağında oldu. 

Fahrettin Altun: Bir tarih dersi

Tartışmalar devam ederken, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Altun, videolu paylaşımına, "Bir tarih dersi" notunu ekledi.

 

 

"İlk rakımızı içtik ve tabi son rakımızdı"

32. Gün'ün "Demokrat Parti İktidara Nasıl Geldi?" programından bir kısmı paylaşılan videoda CHP'nin 'yayın organı' gibi çalışan Ulus Gazetesi'nin Yazı İşleri Müdürü Nihat Subaşı seçim sonuçlarının açıklandığı o günü şu şekilde anlatıyor;

"Bütün yazı işleri kadrosu tam olaraktan çalışıyoruz. Foto Hilmi Şahin, karşıdaki odada ufak çerezler almış bir de rakı şişesi almış kutlayacağız seçimin sonunu. O zaman her açılan sandık bittiği vakit radyo hemen verirdi. Hiç unutmam Anadolu’nun ortasından bir köyde CHP 2 oy daha fazla almış, hemen Hilmi Şahin bardakları doldurdu ve ilk rakımızı içtik ve tabi son rakımızdı."