Hükümetin mali yardım web sitesi, Başkan Joe Biden'ın bazı insanlar için 20.000 $'a kadar olan öğrenci kredisi borcunu iptal eden federal bir öğrenci kredisi bağışlama programını duyurmasının ardından çöküyor. Twitter, Downdetector.com'daki birkaç kullanıcı raporuna ve Verge çalışanları tarafından yapılan testlere göre, insanlar StudentAid.gov'a giriş yapmakta ve hatta sitenin yüklenmesini sağlamakta sorun yaşıyorlar.

Plan Çarşamba günü açıklandı. genel kredi iptali sağlamaz — kişisel geliri 125.000 doların üzerinde olanlar (veya evlilerse ve birlikte vergi veriyorlarsa bunun iki katı) af için uygun değildir ve Pell Grants alan kişilerin borcu iptal edilenlerden daha fazla olacaktır. yapmadı. Karmaşıklık, pek çok insanın kafasını karıştırdı ve uygunluklarını kontrol etmenin bir yolunu aradı, bu da görünüşe göre hükümetin öğrenci kredisi siteleri için pek de iyi şeyler ifade etmiyordu.

Çalışanlarımızdan biri hesabına giriş yapmaya çalışırken bir hata aldı.

Neyse ki, Beyaz Saray'dan yapılan bir başka duyuru, öğrenci kredilerini acil bir sorun olmaktan çıkarıyor; Hükümet bunun son uzatma olduğunu söylese de ödemelerdeki duraklama 31 Aralık 2022'ye kadar uzatıldı.

Haberlerin ardından trafik artışıyla ilgilenen tek kişi hükümet değil — bazı kullanıcılar Ayrıca Nelnet ve Great Lakes gibi kredi sağlayıcı sitelere erişimde sorunlar olduğunu bildiriyorlar.

Uygun olup olmadığınız hakkında ayrıntılı bilgi arıyorsanız ve web sitelerinin kapalı olmasıyla mücadele ediyorsanız, Eğitim Bakanlığı'nın program hakkında bir açıklama yapıyor ve önümüzdeki haftalarda "daha fazla ayrıntı" vaat ediyor.

Yorum yapmak için iletişime geçildiğinde, Eğitim Bakanlığı sözcüsü Jim Bradshaw The Verge'e sitenin kendisi için uygun bir şekilde açıldığını ancak araştırdıklarını söyledi. BT. Sitenin çalışmadığına dair haberler sosyal medyada yayılmaya devam ediyor.