Google, Android 13'ün üç aylık platform sürümü beta sürümünü kısa süre önce kullanıma sundu ve geliştiriciler, yakında çıkacak olan iki cihaza ilişkin ipuçları veren kodu zaten ortaya çıkardı: söylentili Pixel katlanabilir ve yeni bir "Pro" tablet (Android Police aracılığıyla).< /p>

Twitter'daki bir ileti dizisinde, geliştirici Kuba Wojciechowski, "Felix" adlı bir cihazın katlanmış ve katlanmış durumlarına atıfta bulunan kod ekran görüntülerini paylaşıyor. 64 megapiksel (MP) Sony IMX787 birincil sensör ve telefonun arkasında 10.8MP Samsung S5K3J1 telefoto lens içerebilen cihazın kullandığı kameralardan da bahsediyor. Cihaz ayrıca içeride 8 MP Sony IMX355 sensör (Pixel 6A tarafından kullanılanla aynı) ve ön tarafta başka bir Samsung S5K3J1 barındırabilir.

Koda göre kamera kurulumu şu şekilde: telefonun arkası: IMX787 ana, S5K3J1 tele, IMX386 ultrawide. İç kamera Pixel 6'dan bir IMX355 ve öndeki dış sensör başka bir S5K3J1. Bu, birinci sınıf bir cihaza uygun, oldukça kapsamlı bir kurulum.

— Kuba Wojciechowski⚡ (@Za_Raczke) 8 Eylül 2022

Katlanabilirin çift arka kamera sistemi, cihazın yatay olarak katlanabileceği iddialarını doğruluyor. Samsung Galaxy Z Fold gibi. Geçen yıl, Google'ın kapaklı katlanan bir cihaz üzerinde çalıştığı görülüyordu, ancak Android 12L'de bulunan animasyonlar ve Google'ın kamera uygulamasındaki bir simge, kitap gibi katlanan bir telefonu işaret ediyor.

In Wojciechowski, Google'ın yaklaşmakta olan katlanabilir modeliyle ilgili ayrıntıları incelemenin yanı sıra, "t6pro" veya "tangorpro" adı verilen bir "Pro" tablete de göndermeler gördü. Google, Mayıs ayında I/O'da Android destekli bir tablet üzerinde çalıştığını doğruladı ve geliştiriciler o zamandan beri "t6" ve "tangor" un cihaza atıfta bulunduğunu anladılar. Ancak artık bu kod adlarına eklenmiş "profesyonel" takma adını gördüğümüze göre, bu, Google'ın tabletin daha üst düzey bir sürümü üzerinde de çalıştığını gösterebilir. 9to5Google tarafından belirtildiği gibi, kod, iki cihazın farklı arka kameralar kullanacağı gerçeğinin ötesinde pek bir şey ortaya koymuyor.

Bu bulgular, Google'ın Pixel lansman etkinliğine bir aydan biraz daha kısa bir süre kala geliyor. Pixel 7, Pixel Watch ve yeni Nest cihazlarının ilk çıkışını göreceğimiz 6 Ekim. Yine de etkinlikte tablet veya katlanabilir söylentileri görmeyi beklemiyoruz — Pixel tabletin 2023'e kadar çıkması beklenmiyor ve söylentilere göre Pixel katlanabilir tabletin gelecek yıla ertelendiği yönünde.

<