Facebook hesabınızı nasıl silebilirsiniz? | Tuzla Haber

Dünyanın en büyük sosyal ağından ayrılmanın zamanı gelmiş olabilir. Mevcut tüm verilerinizi nasıl indireceğiniz ve ardından Facebook hesabınızı nasıl sileceğiniz aşağıda açıklanmıştır.

Teknoloji
Giriş Tarihi : 25-05-2022 11:13   Güncelleme : 25-05-2022 11:46
Facebook hesabınızı nasıl silebilirsiniz? | Tuzla Haber

Dünyanın en popüler sosyal medya ağından nihayet vazgeçtiyseniz, kendinizi hizmetten çıkarmak o kadar da karmaşık değil. Ancak tüm bu resimleri, gönderileri ve beğenileri silmeden önce, kişisel bilgilerinizi Facebook'tan indirmelisiniz.

Facebook arşivleriniz, fotoğraflarınız da dahil olmak üzere hesabınızla ilgili hemen hemen tüm ilgili bilgileri içerir. aktif oturumlar, sohbet geçmişi, IP adresleri, yüz tanıma verileri ve hangi reklamları tıkladığınız, bunlardan sadece birkaçı. Bu, muhtemelen erişiminizi sürdürmeniz gereken bir ton kişisel bilgidir.

Web'i kullanarak arşivinizi indirmek için:

Sağ üst köşedeki "aşağı" okunu tıklayın. "Ayarlar ve Gizlilik" > "Ayarlar"a gidin. Sol sütunda, “Facebook Bilgileriniz”e tıklayın. Merkezde, “Bilgilerinizi İndirin” öğesini bulun ve tıklayın. Hangi bilgileri indirmek istediğinizi seçebilirsiniz (ya da hepsini indirebilirsiniz). Sayfanın üst kısmında, bir tarih aralığı oluşturmanıza (isterseniz), verilerinizi HTML veya JSON olarak indirmenize ve yüksek, orta veya düşük medya kalitesi arasında seçim yapmanıza olanak tanıyan açılır listeler vardır. Hazır olduğunuzda, "Dosya Oluştur" u tıklayın. Dosyanız hazır olduğunda e-posta ile bilgilendirileceksiniz. Hangi Facebook verilerini indirmek istediğinizi seçebilirsiniz. Hangi Facebook verilerini indirmek istediğinizi seçebilirsiniz.

Artık arşivinizi indirmeyi bitirdikten sonra hesabınızı silebilirsiniz.

Dikkat: Hesabınızı bir kez sildikten sonra geri alınamaz.

Hesabınızı silmeye hazır olduğunuzda, “Facebook Bilgileriniz” başlıklı sayfaya geri dönün ve “Devre Dışı Bırakma ve Silme” seçeneğine tıklayın. Burada, hesabınızı geçici olarak devre dışı bırakmak veya kalıcı olarak silmek arasında seçim yapabilirsiniz.

Silmek istiyorsanız, o sayfadaki “Hesabı Sil”e tıklayın ya da sizi şu adrese götürecek olan bu bağlantıya tıklayın. aynı hesap silme sayfası.

Arşivinizi indirmek veya silmek yerine devre dışı bırakmayı seçmek için burada bir şansınız daha olacak. “Hesabımı Sil”i tıkladığınızda, hesabınız feshedilmek üzere işaretlenir ve Facebook kullanan diğer kişiler tarafından erişilemez.

Hesabınızı silmeden önce, bilgilerinizi devre dışı bırakmak veya indirmek için bir şansınız daha var.

Şirket, sonlandırmayı talep edildikten sonra birkaç gün ertelediğini belirtiyor. Bu süre içinde tekrar giriş yaparsanız, silme talebiniz iptal edilecektir. Bu yüzden oturum açmayın, yoksa işlemi yeniden başlatmak zorunda kalırsınız. Bir arkadaşınızın gönderisine yaptığınız yorumlar gibi belirli şeyler, hesabınızı sildikten sonra bile görünmeye devam edebilir. Facebook ayrıca günlük kayıtları gibi belirli öğelerin kopyalarının veritabanında kalacağını söylüyor, ancak bunların kişisel tanımlayıcılarla ilişkisiz olduğunu belirtiyor.

Facebook'tan ayrılma konusunda gerçekten ciddiyseniz, şirketin sahibi olduğunu unutmayın. Instagram ve WhatsApp gibi diğer birçok popüler hizmet de vardır, bu yüzden oradaki hesaplarınızı da silmelisiniz.

Güncelleme 15 Ocak 2021, 09:15 ET: Bu makale, ilk olarak 28 Eylül 2018'de yayınlandı ve Facebook arayüzünde değişikliklere izin verecek şekilde güncellendi.

 

Editör 1Editör 1

YORUMLAR
istanbul haber
tuzla haber
boğaziçi haber