Tuzla Belediyesi tarafından Ramazan ayında hayata geçirilen ve dijital sadaka taşı modeli olan ‘Evden Eve İyilik’ projesi, Marmara Belediyeler Birliği (MBB) tarafından Altın Katınca ödülüne layık görüldü. Ödülü Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, düzenlenen törende eşi Gönül Elleri Çarşısı Kurucu Gönüllüsü Dr. Fatma Yazıcı ile birlikte aldı.

Marmara Belediyeler Birliği (MBB) tarafından iyi uygulamaların ve projelerin ödüllendirildiği Altın Karınca ödülleri sahiplerini buldu. Altın Karınca 2022’de; Afet Yönetimi, Akıllı Şehir Uygulamaları, İklim Değişikliği ve Çevre Yönetimi, Kentsel Mimari ve Tasarım, Kentsel Planlama ve Altyapı, Kültür ve Sanat, Sosyal Hizmetler, Ulaşım ve Hareketlilik, Yerel Kalkınma, Yönetişim ve Katılımcılık olmak üzere toplam 10 kategoride 49 proje ekibine ödüller MBB Başkanı Tahir Büyükakın tarafından takdim edildi. Tuzla Belediyesi tarafından Ramazan ayında hayata geçirilen ve komşudan komşuya iyilik hareketi olması özelliğini taşıyan, dijital sadaka taşı modeli ‘Evden Eve İyilik’ projesi ödüle layık görüldü. Ödülü Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, düzenlenen törende eşi Gönül Elleri Çarşısı Kurucu Gönüllüsü Dr. Fatma Yazıcı ile birlikte aldı.

“YARDIMLAŞMAYI TUZLA’DAN BAŞLATARAK TÜM TÜRKİYE’Yİ KAPSAMASINI ARZU ETTİK”

Ödül töreni sonrasında açıklamalarda bulunan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı,” Evden Eve iyilik projemiz ile Altın Karınca ödül töreninde biz de ödülümüzü aldık. Emeği geçen Gönül Elleri Çarşımızın 5 bin kadın kent gönüllümüze ve çalışan personelimize çok teşekkür ediyorum. Evden Eve İyilik projemizi biz e-Sadaka taşı modeli ile sağ elin verdiğini sol elin görmediği bir şekilde yardımlaşmayı Tuzla’dan başlatarak tüm Türkiye’yi kapsamasını arzu ettik. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

EVDEN EVE İYİLİK PROJESİ NEDİR?

Türkiye’nin dört bir yanında alan el ile veren eli buluşturan Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı, maddi ve manevi yardımlaşmanın en çok arttığı ay olan Ramazan ayında özel bir sosyal sorumluluk projesi başlattı. ‘Evden Eve İyilik’ ismiyle başlatılan komşudan komşuya dayanışma hareketinde, Tuzla sınırlarında oturan vatandaşlar, evdeneveiyilik.com web sitesi üzerinden, ihtiyaç sahibi komşuları için; gıda kolisi, ev mobilyası, elektronik eşya, beyaz eşya, kıyafet ve oyuncak bağışı yapabiliyorlar. Komşudan komşuya başlatılan bu dayanışma harekatı, Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı, koordinasyonuyla bağış yapılan komşuların evlerine teslim edilecek. Komşular, komşusunun haberi olmadan onların ihtiyaçlarını karşılamış olacaklar.

Medektif