Muhtemelen Seattle merkezli teknoloji CEO'su Dan Price'ın, çalışanlara iyi davranmak, siyaset ve iş liderlik tarzı söz konusu olduğunda diğer erkekler gibi olmadığı hakkında aktivizm temalı gönderileri nedeniyle düzenli olarak viral olan gönderilerini görmüşsünüzdür. .

"Gerçekten iyi bir CEO, asla işten çıkarma yapmaz" yazıyor. “Erkek bir başkan o kadar sinirliydi ki, ABD Capitol'üne karşı bir çeteyi kışkırttı. Kadınların başkan olamayacak kadar 'duygusal' olacağını bir daha asla duymak istemiyorum," diyor bir başkası.

Fakat Price, yıllarca internette geliştirdiği ilerici iyi patron karakterini sözde cezbetmek, saldırmak ve saldırmak için kullandı. The New York Times tarafından yapılan ayrıntılı bir araştırmaya göre kadınları taciz ediyor. Gravity Payments'in başkanı olan Price, Times'ın haberinin yayınlanmasından bir gün önce Çarşamba günü CEO'luk görevinden istifa etti.

Bu, Price'ın davranışıyla ilgili ilk kez kamuoyuna duyurulan iddialardan çok uzak. Daha önce birkaç kez ve her durumda, Price markasını "Amerika'nın en iyi patronu" olarak oluşturmaya devam edebildi. Price, 2015'te çalışanlarının asgari ücretini 70.000 dolara yükselttiği için basından olumlu notlar aldıktan sonra, Times makalesini de yazan Karen Weise tarafından yazılan bir Bloomberg Businessweek raporu, hikayesindeki boşlukları detaylandırdı. Ayrıca, eski karısının, halkın hiç görmediği bir TEDx konuşmasında onu aile içi şiddetle suçladığını da kaydetti. Times yazıyor:

Mr. Price, bu olayların "hiç yaşanmadığını" söyledi.

Video hiçbir zaman halka açıklanmadı. Bay Pirkle, Bay Price'ın talimatıyla, sunumun karalayıcı olabileceğini söyleyerek TEDx konuşmasına ev sahipliği yapan Kentucky Üniversitesi ile temasa geçtiğini söyledi. Üniversite, videoyu “basitçe yayınlamamaya karar verdiğini” söyledi. Bay Price, Bay Pirkle'ı üniversiteye başvurması için yönlendirdiğini reddetti. Bay Pirkle, videonun halka açılmasını engellemedeki rolünden derin pişmanlık duyduğunu söyledi.

Bloomberg Businessweek makalesi Aralık 2015'te yayınlandığında tepki hızlıydı. Bay Price, 500.000 dolarlık bir kitap sözleşmesini kaybetti ve Hollywood yetenek ajansı WME onu bıraktı.

Tıpkı yükseldiği kadar hızlı bir şekilde gitti.

The Times hikayesi Price'ın 2019'da yeniden ortaya çıkışını, iyi basın, Gravity'deki şüpheli stunts, kısa bir kolektif hafıza - ve elbette, utanmazca yayınlamaya devam etme yeteneği ile yeniden körüklendi.

Times, iki düzineden fazla eski çalışanla yapılan röportajlara dayanarak, "onun nüfuzunu artıran ve kadın takipçilerini çeken görüntünün bir serap olduğunu" söylüyor. Belki de şaşırtıcı olmayan bir şekilde, Price'ın özenle oluşturulmuş sosyal medya versiyonunun arkasında başka biri vardı. Görünüşe göre, daha önce cinsel taciz suçlamaları üzerine işinden istifa etmiş olan bir hayalet yazarı yazılarını yazmak için görevlendirdi.

Adil bir uyarı, Times'ın hikayesi cinsel saldırı ve istismarla ilgili ayrıntılı açıklamalar içeriyor. Araştırmanın tamamını buradan okuyun.