Merkezi Aydın’da bulunan Proje Adası Eğitim Hizmetleri tarafından Türkiye’nin tüm il ve ilçelerine matematik müzesi kazandırmak amacıyla tasarlanan 91 istasyon ve 350 oyundan oluşan oluşturduğu müze Rize’de açıldı. Proje Adası Genel Direktörü Metin Akyol tarafından tasarlanan Karadeniz’in Matematik Merkezinin Rize Valisi Kemal Çeber’in katılımı ile Fatma-Nuri Bilim ve Sanat Merkezi açıldı.
İstasyonları tek tek ziyaret edip oyunları inceleyen Rize Valisi Kemal Çeber, açılışta yaptığı konuşmada, “Bu proje ile matematiği sadece yetenekli öğrencilerin üstesinden gelebileceği zorlu bir ders olmaktan çıkararak yeni bir yaklaşım ile tüm öğrencilerin keyifle yapabildikleri, günlük yaşam ile bağ kurdukları bir ders haline getirilmesi hedeflenmektedi” dedi.
Projenin yardımseverlerinden Hidayet Toptan ise “Matematiği sadece bir ders değil hayatın bir gerçeği olarak görüyoruz. ‘Bir öğrenci bile kazansak bizim için kardır’ diye başladığımız bu projede istiyoruz ki sadece Rize’den değil çevre illerden öğrenciler de faydalansın” dedi.
Merkezi Aydında bulunan ve Türkiye’de matematik müzeleri, matematik merkezleri, matematik oyun atölyeleri, matematik oyun parkları kuran Proje Adası Yönetim Kurulu Başkanı Engin Kılıç yaptıkları bu çalışmalarla Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan ‘Matematik Seferberliği’ne katkı sunmayı amaçladıklarını söyledi. Kılıç, “Bu konuda ekibimiz ile geceyi gündüzümüze katarak çalışıyoruz. Hedefimiz tüm Türkiye’deki il ve ilçelere Matematik Merkezi kazandırmak” diyerek bu proje ile herkesi matematiği sevdirmeyi hedeflediklerini söyledi.
Açılışa Vali Kemal Çeber’in yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Engin Emen, Matematik Merkezi sponsoru Toptan Ailesi , kurum ve daire amirleri katıldı.